10. forduló Debrecen - Videoton 3-1
 Csak 0-2 után kezdtünk el focizni Debrecenben
 
 
A DVSC 3-1-re legyőzte az NB I-ben, idegenben lassan egy éve nyeretlen Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 10. fordulójának meccsén.
 
 OTP Bank Liga, 10. forduló:
 
Debreceni VSC — Fehérvár FC  3-1 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5870 néző, v.: Berke
 
 
DVSC: Megyeri – Ferenczi, Kusnyír, Lagator, Romancsuk – Loncsar (Mojzis, 85.), Ojediran, Dzsudzsák (Bódi, 85.), Domingues (Vajda, 76.), Szécsi (Bévárdi, 60.) – Bárány (Majdevac, 76.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
 
 
Videoton: Tóth – Bese (Kastrati, 67.), Csongvai, Gergényi, Serafimov, Schön – Flores, Kalmár, Katona (Christensen, 78.) – Kodro, Szabó (Karamoko, 80.) Vezetőedző: Bartosz Grzelak
 
Gólszerzők: Bárány (6.), Domingues (33., 71.) ill. Szabó (46.)

Sárga lap: Romancsuk (35.) ill. Szabó (14.), Serafimov (56.), Karamoko (90.)
 
1. félidő
 
Alaposan bekezdett a Debrecen, hiszen már a 7. percben betalált: Dzsudzsák ugratta ki szépen Dominguest, aki aztán az ötös bal sarkáról a középen érkező Bárány elé játszott, a fiatal támadó pedig az üres kapuba helyezett. Elsőre azonban Berke játékvezető lest jelzett, így úgy tűnt, nincs meg a vezető találat, ám a VAR-szoba jelzésére végül megadta a gólt a bíró. (1-0)
Pár perccel később a Vidi is kialakított egy lehetőséget, ám miután Bese közreműködésével Szabó elé került a labda, a fehérvári csatár 10 méterről Megyeri kezébe lőtt.
Ezzel egy időre el is lőtte a "puskaporát" a vendégcsapat, jobbára az történt a pályán, amit a Loki akart. A fehérváriak komoly lehetőségét Kalmár - Megyeri által védett - szabadrúgása jelentette még az első játékrészben. Az elsősorban Dzsudzsák és Domingues által mozgatott debreceni akciók pedig végül a 33. percben eredményre vezettek.
Tóth kapus kirúgása után Bárány leszerelte Gergényit, jobbról befelé húzott a 16-oson belülre, majd pontos centerezését követően Domingues közelről  passzolt a kapuba. (2-0)
Hat perccel később Loncar újra betalálhatott volna, de Tóth itt nagyot védett. A félidő zárásaként Dzsudzsák távoli löketét ütötte ki a Vidi kapusa, majd Domingues elől mentett Gergényi.
 
2. félidő
 
A félidőben Bartosz Grzelak alaposan leteremthette a játékosait, legalábbis biztos, hogy a Fehérvár jóval agilisabban és motváltabban futballozott, mint az első játékrészben. Ennek szinte rögtön a jelét is adta egy gyors szépítő góllal: egy ügyes Kalmár-Kodro-Szabó Levente akció végén utóbbi 14 méterről gurított a kimozduló Megyeri mellett a hálóba. (2-1)
A Vidi tehát erőre kapott, de a Loki is kapcsolt, így élvezetesebb játékot hoztak a szünet utáni percek. Az 51. minutumban Bárány lőtt nagy kapufát, válaszul Bese veszélyes beadása majdnem megtréfálta Megyerit, de végül ujjheggyel még menteni tudot a debreceni kapus a támadók elől.
A 61. percben Serafimovnak kellett mentenie a gólvonalon Loncar kísérleténél.
Szűk tíz perccel később viszont minden eldőlt: Loncar labdát szerzett, majd Dominguessel kényszerítőzött szépen. A volt kispesti támadó a visszakapott labdával két védőt és a kapust is elfektette, majd a jobb alsó sarokba lőtt. (3-1)
A hajrában két nagy helyzetet is elpuskáztak még a hazaiak (Vajda, majd Bódi révén), az eredmény viszont már nem változott, a Loki három nyeretlen meccs után győzött 3-1-re, a fehérváriak pedig három veretlen találkozót követően kaptak ki újra az NB I-ben, és tavaly lassan egy éve nem tudnak idegenben meccset nyerni a bajnokságban.
 
 
Srdjan Blagojevic (DVSC): - Volt rajtunk nyomás amiatt, hogy az elmúlt fordulókban nem tudtunk nyerni. És úgy gondolom, hogy emiatt a nyomás miatt, főként az első félidőben nagyon könnyen veszítettük el a labdákat. Az első gólunk segített abban, hogy picit ezt a nyomást csökkentsük, vagy kicsit túllendüljünk rajta, de egyértelmű volt, hogy vannak problémák a játékunkban. A második félidőben a hamar kapott gól az sokként ért minket, de nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy stabilak tudtak maradni, és nem estek össze. Nagyon sok helyzetünk volt. Több, mint 20 kapura tartó lövésünk is volt, és több gólt is szerezhettünk volna. Tudom, hogy nem könnyű ilyen sok helyzetet kialakítani, és nagyon örülök, hogy nekünk ez ma sikerült, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy nem ez volt a legjobb játékunk, és ezt a futballisták is tudják. A legfontosabb azonban az, hogy megnyertük a mai mérkőzést, és most pedig egy elég ütemezett menetrend vár ránk, de biztos vagyok abban, hogy ez segíteni fog nekünk a következő periódusban. Elég érdekes ez a futball, hiszen különbözőképpen tudunk játszani különböző minőségben, de az eredmény nem mindig azt tükrözi, hogy éppen hogyan játszottunk.
Dominguesnél az önbizalom nagyon fontos, most meg mert olyan cselt is csinálni a második góljánál, amit eddig nem lehetett látni. Nagyon-nagyon fontos az, hogy az ő lelkét és önbizalmát segítsük.  Nagyon tehetséges játékos, hiszek benne, mint ahogyan az összes többi játékosban is, van persze konkurenciája a csapaton belül, de ma két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott. Nagy szerepet játszott ma, de nem szeretnénk túlságosan dicsérni, hiszen a következő lépésre kell koncentrálnia, de ez szép munka volt a részéről. 
 
Bartosz Grzelak (Videoton): - Nem kezdtük jól a mérkőzést, túl lassúak voltunk a döntéshozatalban, mind támadásban, mind védekezésben, amit gyorsan meg is büntetett az ellenfél. 30 perc után sikerült váltanunk és nyomást gyakorolnunk, de 2-0-val mentünk félidőre, ami mindig egy nagy kihívás. A második játékrészre erősebben jöttünk ki, a gyors gólunk után benyomtuk az ellenfelet a kapuja elé, de sajnos túlságosan kinyíltunk. 3-1 után is próbálkoztunk a végéig, de nem tudtunk újabb gólt szerezni. A Debrecen elleni meccs egy nagyon nehéz bajnoki, főleg idegenben, amin 100%-os teljesítményre van szükség a sikerhez, sajnos ma ez nem sikerült.
 
 
 
 
 
 
2023.10.22. 22:26
 
Vissza    Nyomtatás